AÇIK
SABAHA KALAN SÜRE
ANKARA-BHA
Ankara Sanayi Odası ile İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Kağıthane Sektörel Mükemmeliyet Merkezi iş birliğiyle, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle “Sektör Çalışanları ile Tekstil Teknolojisi ve Moda Tasarım Teknolojileri Öğretmenleri Deneyim Paylaşım Günleri” toplantısının ikincisi Ankara Sanayi Odası Zafer Çağlayan Meclis Salonu’nda düzenlendi.
Toplantı, tam gün sürerek tekstil ve moda tasarım alanında eğitim veren öğretmenlerle sektörün öncü temsilcilerini bir araya getirdi. Bu buluşma, bilgi ve deneyim paylaşımının yanı sıra sektör ve eğitim entegrasyonunu güçlendirmeye yönelik somut önerilerin tartışıldığı bir platform oldu.
Etkinliğe, ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata’nın yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığı Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Murat Nedirli, ASO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Cansız ve çok sayıda sektör temsilcisi ile öğretmen ve öğrenci katılım sağladı.
ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata, yaptığı konuşmada tekstil ve hazır giyim sektörünün Türkiye ekonomisindeki yeri hakkında önemli tespitlerde bulundu. “İstihdam gücü, ihracattaki payı ve sağladığı katma değerle tekstil sektörü, ülkemizin en köklü ve dinamik sektörlerinden biridir” dedi.
Ayrıca, markalaşmanın günümüzdeki önemine vurgu yapan Ata, “Sadece üretmek değil, farklılaşmak ve sürdürülebilirliği sağlamak da hayati öneme sahip” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Eğitim ve sektör entegrasyonunu stratejik bir öncelik olarak gördüklerini ifade eden Ata, dijital dönüşümün etkisiyle sektörlerin yeniden şekillendiği bir dönemde, nitelikli insan kaynağının ve yenilikçi eğitim anlayışının öneminden bahsetti.
Kağıthane Sektörel Mükemmeliyet Merkezi’nin Avrupa Birliği destekli METEK III Projesi kapsamında sektör için sağladığı katkılara da değinen Ata, bu tür etkinliklerin bilgi paylaşımının yanı sıra kalıcı iş birliklerine zemin hazırladığını belirtti.
Öğretmenlerin sektöre olan doğrudan temasının eğitim programlarının geliştirilmesinde kritik bir rol oynadığını ifade eden Ata, “Geleceğin tekstilcisi bugünün öğrencisidir ve bu öğrencilerin gelişiminde en büyük güç öğretmenlerdir” diyerek öğretmenlerin önemini vurguladı.
Açılış konuşmalarının ardından “Tekstil ve Moda Tasarım Alanlarının Bugünü ve Geleceği” başlıklı panel gerçekleştirildi. Burada sektör temsilcileri, küresel rekabet ortamında nasıl ayakta kalınabileceğini ve dijitalleşmenin rolünü tartıştı. Panelin moderatörlüğünü Konfeksiyon ve Deri Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Ergin Şentürk yaptı.
Diğer bir panel olan “Sektörel Deneyim Paylaşımları”nda, eğitimciler ve sektör temsilcileri, tekstil ve moda tasarımı öğrencilerinin gelişen meslek dünyasına nasıl daha iyi hazırlanabileceği üzerine görüş alışverişinde bulundular. Bu paneli eğitimci Gülşen Serdar yönetirken, birçok değerli isim deneyim ve bilgilerle katılımcılara yön verdiler.
Bildirimler