PARÇALI BULUTLU
SABAHA KALAN SÜRE
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dijital zorbalığa karşı önlem alıyor
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de son yıllarda internet ortamında ailelerin ve küçük çocukların maruz kaldıkları dijital zorbalığa karşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2024-2028 yıllarını kapsayacak olan Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, aile kurumunun dijital risklerden korunması için birçok başlıkta uygulamaları hayata geçireceklerini söyledi.
Aile değerlerinin korunması bir zorunluluk haline geldi
Dünyada yaşanan hızlı değişimin ve dönüşümlerin etkisiyle ortaya çıkan risklerin aile kurumunun birliğini, refahını ve yapısını hedef aldığını belirten Bakan Göktaş, dijital dünyanın risklerine karşı aile yapısının, aile içi ilişkilerin ve aile değerlerinin korunmasının bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.
Sosyal medyanın yeni bir bağımlılık türü olarak ortaya çıktığını kaydeden Bakan Göktaş, özellikle çocuklar olmak üzere, aile bireylerinin üzerinde olumsuz etkilere sebep olduğunu ve psikolojik sağlığı tehdit ettiğinin altını çizdi.
Ailenin dijital risklerden korunması için çalışmalar yapılacak
Bakan Göktaş, dijitalleşmenin hayatın her alanına nüfuz etmesinin, aile kurumunu derinden etkilediğine dikkat çekerek “Aileyi tehdit eden dijital yapım ve içeriklerin sıklıkla medya mecralarında yer bulması, bireyselleşme, tüketim ve materyalist değerlerin hâkim olduğu yaşam tarzının teşvik edilmesi gibi pek çok faktör aile kurumu için ciddi bir risk oluşturuyor” dedi.
Aile dostu medya ve dijital içeriklerin artırılması hedefleniyor
Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı çerçevesinde, güvenli internet kullanımı, medya okuryazarlığı, ve bilinçli teknoloji kullanımı gibi konularda bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Ayrıca ailelere dijital ortamda karşılaşabilecekleri riskler konusunda eğitimler verilecek ve güvenli dijital dünya konusunda koruyucu, bilgilendirici ve yönlendirici eğitimlere ağırlık verilecek.
TRT ve RTÜK ile işbirliği yapılacak
Aile dostu medya yapımları ile dijital içeriklerin ve bunlara erişiminin artırılması için TRT ve RTÜK ile işbirliği yapılacak. Aile ve medya alanında çalışma yapan kurum ve üniversitelerle işbirliği yapılacak ve aile dostu içeriklerin daha yaygınlaştırılması hedefleniyor. Ayrıca okullarda öğrencilere teknolojinin bilinçli kullanımına ilişkin eğitim programları düzenlenecek.
Bildirimler