Yusuf Tekin’in önderliğinde başlatılan müfredat değişikliği için hazırlık çalışmaları, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda bu yılın haziran ayında başladı.
Okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde uygulanacak yeni müfredat süreci için ilgili birimlerde komisyonlar oluşturuldu.
Bu komisyonlar, akademisyenler, eğitim paydaşları, eğitim yöneticileri ve öğretmenler arasında geniş bir katılımla yapılan çalıştaylarda müfredatın yol haritasının belirlenmesi için çalışmalar yürüttü.
Müfredatla ilgili en geniş katılımın sağlandığı çalıştay, Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen “Bütüncül Eğitim: Türkiye Yüzyılı Modeli Öğretim Programları Geliştirme Çalıştayı” adıyla geçen hafta gerçekleşti.
Çalıştayda, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen müfredat değişikliği ile öğrencilerin bütünsel gelişimini hedefleyen “bütüncül eğitim” yaklaşımının vurgulandığı belirtildi.
Müfredat değişikliği çalışmalarını yürüten ilgili genel müdürlükler, haziran ayından bu yana çeşitli çalıştaylar düzenleyerek akademisyenlerden öğretmenlere geniş bir kesimden müfredatla ilgili görüşler aldı ve raporladı.
Çalıştaylarda, müfredatın genel olarak ağır ve çok detaylı olması nedeniyle sadeleştirilmesi gerektiği vurgulandı. Her ders için oluşturulan komisyonlar, alan uzmanlarının değerlendirmeleri doğrultusunda gerekli değişiklikleri yapacak.
Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflardan başlayarak kademeli olarak uygulanacak.
Yusuf Tekin, müfredat değişikliğinin tüm sınıfları kapsayacak şekilde yapıldığını belirterek, derslerde sadeleşme olacağını vurguladı. Tekin, tekrar eden konuları sadeleştirmek veya çıkarmak yolunda çalışmalar yürüttüklerini ve konuların pedagojik olarak ele alınmadığını ifade etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.