Doğuş Üniversitesi’nde görevli olan Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk, son zamanlarda sosyal medyada sıkça gündeme gelen müşteri-marka iletişimindeki yanlışlıklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Öztürk, kriz yönetiminin yanlış olduğunu belirterek müşterilerin avukatlarla tehdit edildiğini, üstten bir üslupla önerilerde bulunulduğunu, müşterilere prim yapıldığı ve markaların dağıtım kanalındaki korkutulduğunu dile getirdi. Öztürk, krizin doğru bir şekilde yönetilmesi durumunda patlak verilmeyeceğini vurgulayarak, “Normal zamanlarda gıda sektöründe potansiyel bir aksaklık yaşansa dahi, sorumluluk üstlenen ve telafi eden eylem ve söylem krizi önleyebilirdi” dedi.
Öztürk, iletişimin önemini vurgulayarak Hashtag’in topluluk ve kamuoyu oluşturmadaki rolüne dikkat çekti. CEO’nun yayınladığı özür mesajında pişmanlık ve telafi bilgisinin olmadığını belirten Öztürk, krizle ilgili sorumluluğun üstlenilmediğini ifade etti. Bu süreçte yönetici ve markanın öncelendiğini, tüketicinin ise değersizleştirildiğini söyleyen Öztürk, tüketicinin ilgi görmek ve değerli olduğunu hissetmek istediğini belirtti. Tüketici davranışının kaçınılmaz olduğunu ve marka boykotuna kadar gidebileceğini dile getirdi. İletişimin stratejik bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, hataların markayı zor duruma soktuğunu ifade etti. Ayrıca, markaların müşterilerle olan ilişkisinde üslubunun önemli olduğunu açıklayarak iletişimin uzman kişilere bırakılması gerektiğini belirtti.
Öztürk, “Tüketici artık nasıl söylendiğine odaklanıyor. İletişimi ciddiye almanın bedeli ağır oluyor” diye konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.