Düzce ve çevresinde etkili olan sağanak yağışlar beraberinde heyelan riskini getirdi. Bolu Dağı Tüneli’nde geçtiğimiz yıllarda alınan önlemler, 2. Etap çalışmalarıyla devam edecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, heyelan riskine karşı tünelin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalara Temmuz ayında başlayacaklarını ve tünel giriş yapısının betonarme temel üzerine çelik konstrüksiyon imalatı ile uzatılmasının projelendirildiğini belirtti.
Bolu Dağı Tüneli’nin her iki tüpünde portal uzatma çalışmalarının planlandığını açıklayan Uraloğlu, proje kapsamında bir tüpün 90 metre diğer tüpün ise 67 metre uzatılacağını ve viyadüklerde 9 adet çelik genleşme derzi değişiminin yapılacağını dile getirdi.
Uraloğlu, 1. etabın başarılı bir şekilde tamamlandığını ve 2. etap çalışmalarına Temmuz ayında başlayacaklarını duyurdu. Bu kapsamda Bolu Dağı Geçişi’nin Kaynaşlı-Abant kavşakları arasındaki 23 kilometrelik kesimin İstanbul istikametinin trafiğe kapatılacağını ve çalışmaların 50 günde tamamlanmasının planlandığını aktardı.
Tünel portalının Ankara yönü tünel girişinin çelik konstrüksiyon ile uzatıldığını ve tünelin toplam uzunluğunun 3 bin 115 metreye çıkarıldığını belirten Uraloğlu, ayrıca viyadüklerde depreme karşı 5 çelik genleşme derzi değişimi yapıldığını ve diğer iyileştirme çalışmalarını da gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bakan Uraloğlu, İstanbul yönü tünel çıkışının da çelik konstrüksiyon ile uzatılacağını ve çalışmaların her iki tüp üzerine mühendislik dolgusu yapılmasıyla tamamlanacağını belirtti. Viyadüklerde depreme karşı 4 çelik genleşme derzi değişimi yapılacağını ve tünelin güçlendirilerek ihtiyaçlara cevap verildiğini vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.