Bilim insanları, Güneş sisteminde bilinmeyen bir gezegene ait yeni kanıt bulduklarını açıkladı. Bu kanıtlara göre, dokuzuncu gezegenin varlığına işaret ediyor olabilir.
1930 yılında keşfedilen ve 2000’li yıllara kadar dokuzuncu gezegen olarak tanımlanan Plüton, Uluslararası Astronomi Birliği tarafından açıklanan “Güneş sisteminde gezegen olma koşullarını” sağlamadığı için, 2006 yılında gezegenlikten çıkartılmıştı. Plüton hakkında tartışmalar devam ederken gök bilimciler, Plüton’un ötesinde dokuzuncu gezegenin varlığını tespit etmeye çalışıyor.
Hesaplamalara göre dokuzuncu gezegen, Plüton’dan 12 ila 23 kat daha uzak bir yerde bulunuyor ve bu durum gezegenin daha az ışık aldığı anlamına geliyor. Bu nedenle yeni gezegenin tespit edilmesi oldukça zor görünüyor.
Bilim insanları, Güneş sisteminde bilinmeyen bir gezegene dair yeni kanıtlar bulduklarını açıkladılar. Gök bilimciler, elde ettikleri bulguların dokuzuncu gezegenin varlığına dair şimdiye kadarki en güçlü kanıt olduğunu söylüyorlar. Yeni çalışmada, bilim insanları, Neptün’ün ötesinde yer alan cisimleri incelediler ve bu nesnelerin hareketlerini çeşitli simülasyonlarla analiz ettiler.
Güneş sisteminin Plüton’dan sonraki bölgesi hala birçok sır barındırıyor. Bu nedenle bilim insanları, Plüton’dan ötesini “keşfedilmemiş uzay bölgesi” olarak tanımlıyor. Vera C Rubin Gözlem Evi’nin inşa edilerek 2025 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor, bu da dokuzuncu gezegenin varlığının daha iyi anlaşılmasına yardımcı olabilir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.