Enflasyon düzeltmesi ve enflasyon muhasebesi konusundaki panel, Ankara Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Panelde Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman ve Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Şeref Acar başkanlığındaki oturumda, ATO Meclis ve Komite Üyeleri ile çok sayıda mali müşavir yer aldı.
ATO Başkanı Gürsel Baran, enflasyonun ticaretin engellenmesinde büyük bir etken olduğunu vurgulayarak, iş dünyasının belirsizlik nedeni olan enflasyonla mücadele ettiğini belirtti. Baran, enflasyonun iş dünyasına yansımaları hakkında detaylı bilgiler vererek, enflasyon muhasebesinin vergi yükünü azaltarak gerçek karları gözler önüne sermesini umut etti. Baran, panelin iş dünyasına faydalı olmasını ve verginin daha adaletli hale gelmesini amaçladıklarını da sözlerine ekledi.
Panelde konuşan İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik, Türkiye’de enflasyon muhasebesinin 2004 yılında uygulanmaya başlandığını hatırlatarak, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın bu konudaki önemli açıklamalarını paylaştı. Kesik, enflasyon muhasebesinin vergisel etkilerini analiz ederek geleceğe ışık tutacak sonuçlar çıkmasını umduklarını ifade etti.
Panelde Arjantin’deki enflasyon düzeltmesi tecrübelerini aktaran konuşmacılar, enflasyon muhasebesinin işletmelere getirdiği avantajları ve zorlukları detaylı bir şekilde ele aldılar. Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Eski Başkanı Sakıp Şeker, enflasyon düzeltmesinin finansal tablolardaki etkiyi dengelemeyi amaçladığını ve mükelleflerin vergi konusunda endişe taşıdığını belirtti.
Panelin ardından katılımcılara plaket takdim edilerek panel sonlandırıldı. Bu tür panellerin iş dünyasına daha fazla bilgi sağlaması ve vergi sisteminin daha adil hale gelmesi için önemli olduğu vurgulandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.