DOLAR 34,3376 0.06%
EURO 37,6820 0.05%
ALTIN 3.025,990,12
BITCOIN 23826852.48245%
Bolu

AÇIK

06:07

SABAHA KALAN SÜRE

<p><strong>Ekim Ayı’nın Gökyüzü Şöleni: NASA’nın Astronomik Olaylar Programı ve Europa Clipper Fırlatması!</strong></p>
  • Radyo YANKI 91.0
  • Teknoloji
  • Ekim Ayı’nın Gökyüzü Şöleni: NASA’nın Astronomik Olaylar Programı ve Europa Clipper Fırlatması!

Ekim Ayı’nın Gökyüzü Şöleni: NASA’nın Astronomik Olaylar Programı ve Europa Clipper Fırlatması!

ABONE OL
Ekim 7, 2024 18:39
<p><strong>Ekim Ayı’nın Gökyüzü Şöleni: NASA’nın Astronomik Olaylar Programı ve Europa Clipper Fırlatması!</strong></p>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekim Ayında Gökyüzünde Önemli Olaylar NasıA

Haber Merkezi

NASA, gökyüzü tutkunları için bu ay gerçekleşecek önemli olayları açıkladı. Ekim ayı, astronomi meraklıları için adeta bir ziyafet sofrası niteliğinde. NASA’nın son gözlemleri, bu ay içerisinde gözlemlenebilecek olağanüstü olayları aydınlatıyor.

NASA, bu ay boyunca gökyüzünde gözlemleyebileceğiniz önemli gezegenler ve astronomik olaylar hakkında bilgiler paylaştı. Özellikle Güneş Sistemi’ndeki gezegenleri ve önemli gök olaylarını izlemek için pek çok fırsat sunuluyor.

Birçok Gezegen Görülebilecek

Ekim ayı içerisinde, Venüs, Satürn, Mars ve Jüpiter gibi gezegenler, gece gökyüzünde belirgin bir şekilde gözlemlenebilecek. Venüs, gün batımından hemen sonra batıda belirecek. Satürn, hava karardıktan sonra güneydoğuda görülecek ve şafak sökmeden önce batacak.

Kızıl gezegen Mars’ı gözlemlemek isteyenler için ekim harika bir fırsat sunuyor. Mars, gece yarısından sonra yükselerek şafak vaktine kadar güneydoğu ufkunda ortaya çıkacak. Jüpiter ise gecenin ilk yarısında yükseklere çıkacak ve ekim ayı boyunca sabah erken saatlerde güneyde görülebilecek.

Europa Clipper Görevi de Başlıyor

NASA’nın Europa Clipper uzay aracı, Jüpiter’in uydusu Europa’da yaşam belirtilerini araştırmak amacıyla ekim ayında fırlatılacak. Bu aracın 2030 yılında hedefe ulaşması bekleniyor. Uzay aracı, Europa’nın çekirdeği, taşlı yapısı, okyanusları, 15-25 kilometre kalınlığındaki buz katmanı ve ince atmosferi gibi unsurları inceleyecek.

Bilim insanları, aracın yüz binlerce buz tanesinden birindeki mikropları tespit edebileceği ve dolayısıyla uzaylı yaşamı resmen doğrulayabileceği öngörüsünde bulunuyor. Europa Clipper, Europa’nın buzlu yüzeyinin altında yaşam olasılığını araştırmak üzere 10 bilimsel cihazla donatıldı.

Önceki endişelere rağmen, uzay aracının hedeflerinde veya yörüngesinde herhangi bir değişiklik yapılmadan fırlatılmasına izin verildi. Bilim insanları, misyon süresince, atmosferdeki gaz ve tozların ölçümü için kütle spektrometresi, atmosfer dinamiklerinin tespiti için ışık spektrometresi ve buz katmanının altında su varlığının araştırılması için radar kullanacak.

Aracın içinde ayrıca termal emisyon görüntüleme sistemi, yüzey toz ölçüm cihazı, yer çekimi verilerini toplayacak radyo aygıtı ve iletişim sağlamak için telekomünikasyon aracı bulunuyor.

4 Yıl Boyunca Görev Yapacak

Europa Clipper uzay aracının, 2030 yılında Jüpiter sistemine ulaşması ve 4 yıl boyunca Jüpiter’in yörüngesinde kalması planlanıyor.

Nilay Elverici

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.