Mersin-BHA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Mersin’de yer alan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde incelemelerde bulundu. Yürütülen çalışmaları yerinde takip eden Bayraktar, yetkililerden bilgi alarak, "Şu anda dünyadaki en büyük nükleer santral şantiyesindeyiz. Burada dört reaktör aynı anda inşa ediliyor ve 30 binin üzerinde çalışanımız var. Bu da ülkemizin istihdamına büyük katkı sağlıyor." ifadelerini kullandı.
Bayraktar, Akkuyu’nun Türkiye’nin enerji arz güvenliği ve iklim hedefleri açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Santral tamamen devreye alındığında, hedefimiz 2028 yılında dört reaktörün de faaliyete geçmesi. Bu durumda Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu yalnızca bu santral karşılayacak. İnşallah önümüzdeki yıl ilk reaktörden başlayarak diğer reaktörleri de devreye almış olacağız." dedi.
70 Yıllık Rüya
Akkuyu’dan elde edilecek temiz ve karbonsuz enerjinin 30 milyon tonluk karbon emisyonunu azaltacağını vurgulayan Bayraktar, "Santralin inşası, Türkiye’nin 70 yıllık rüyasının gerçekleşmesi demektir. Türkiye, 1950’li yıllardan itibaren nükleer enerji yolu üzerinde önemli adımlar atmaya başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 2010 yılında Rusya Federasyonu ile yaptığımız hükümetler arası anlaşma, bu alandaki en kritik adımlardan biriydi." şeklinde konuştu.
Zorluklarla Mücadele Ediyoruz
Bayraktar, projedeki çalışmaların durmaksızın devam ettiğini belirterek, "Elbette birçok zorlukla mücadele ediyoruz ve daha farklı zorluklarla da karşılaşabiliriz. Ancak yılmadan, usanmadan nükleer enerjide 2050 yılı için 20 bin megavatlık bir hedefe doğru ilerliyoruz. Bu süreç sonunda Türkiye, temiz kaynaklardan karbonsuz enerji temin ederek arz güvenliğini sağlayacak ve geleceğine emin adımlarla devam edecektir." diye ekledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.