Aile Bakanlığı, çocukların dijital ortamda karşılaştıkları içerikleri takibe aldı. Bakan Göktaş, çocukların sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yetişmeleri için çalıştıklarını belirterek, koruyucu ve önleyici hizmetleri gerçekleştirdiklerini vurguladı. Çocukların güvenli ortamlarda yaşamalarını sağlayacak çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini ifade eden Bakan Göktaş, çocukları dijital ortamlardaki risklerden koruyarak zararlı içeriklerle mücadele ettiklerini söyledi.
Sosyal Medya Çalışma Grubu, çocukların dijital ortamda karşılaşabileceği riskleri tespit etmek ve önleyici faaliyetler yürütmek için aktif bir şekilde görev alıyor. Bakan Göktaş, çocukların karşılaşabileceği içerikleri yakından takip ettiklerini ve toplam 2.054 içeriğe müdahale ettiklerini belirtti. Ayrıca, riske maruz kalan çocuklara psikososyal destek sağladıklarını ve gerektiğinde sosyal hizmet müdahalesini gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Çocukların dijital ortamlardaki risklerden korunması ve psikososyal gelişimlerine katkı sağlanması için Çocuk Dostu Kitap Listesi hazırlandı. Bakan Göktaş, uzmanlardan oluşan çalışma grubunun çocukların gelişimine destek olacak nitelikteki kitapları seçerek ailelere rehberlik sağladığını belirtti. Kitapların çocuğun duygusal gelişimini destekleme, zorlukları aşma yöntemlerini öğretme, duygu sömürüsünden kaçınma ve hayal gücünü geliştirme gibi özelliklere sahip olup olmadığının incelendiğini söyleyen Bakan Göktaş, Mart ayında 40 yeni yayının çocuk kitapları listesine eklendiğini ve bu sayede 1.638 kitabın çocuk dostu olarak önerildiğini belirtti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.