ABD Temsilciler Meclisi, TikTok’un yasaklanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Çin menşeli ByteDance şirketi, TikTok’un ABD’deki varlıklarını satmazsa platformun ABD’de yasaklanacağı belirtildi.
ABD’nin gündemine oturan sosyal medya uygulaması TikTok ile ilgili süren tartışma devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi’nde, TikTok’a yönelik alınacak önlemlere ilişkin oylama gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda, ByteDance şirketine ait TikTok’un ABD’deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ABD’de yasaklanacağını içeren yasa tasarısı 58’e karşı 360 oyla kabul edildi.
Tasarı, ByteDance firmasının TikTok’u elden çıkarması için 6 ila 12 ay zaman veriyor. Ayrıca, Başkan Joe Biden’ın satış süreci hakkında değerlendirme yaptığı takdirde sürenin 90 gün daha uzatılabileceği belirtiliyor.
Temsilciler Meclisi’nden geçen yasa tasarısı, Senato’da da oylanacak ve ardından Başkan Biden’ın onayına sunulacak. Meclis Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, “Bu tasarı, Amerikalıları ve özellikle de Amerikalı çocukları, TikTok uygulamasındaki Çin propagandasının olumsuz etkilerinden koruyor” dedi.
TikTok tarafından yapılan açıklamada, yasak tasarısının ifade özgürlüğünü engelleyeceği, işletmelere zarar vereceği ve ABD ekonomisine katkı sağlayan bir platformu kapatmayı önermesinin talihsiz bir durum olduğu ifade edildi. ABD Başkanı Biden, yasa tasarısını onaylayacağını açıklamıştı. Bu gelişmeleri İhlas Haber Ajansı (İHA) aktardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.