Keşir, yazılı bir açıklama yaparak şu ifadeleri paylaştı:
“12 Eylül darbesinin bir sonucu olan 28 Şubat’ın üstünden 28 yıl geçti. Darbecilerin “Bin yıl sürecek” şeklinde nitelendirdiği süreci ve vesayet dönemini, 2001 yılında “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” diyen Genel Başkanımız sonlandırdı. 1982’deki Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kılık kıyafet genelgesi ile başlatılan süreç, her geçen gün daha da olumsuz bir hale büründü. 1987 yılında bir sömestr boyunca okula gidemeyen başörtülü öğrenciler olarak sivil ve demokratik mücadelemizi bu vatanın bir taşına dahi zarar vermeden sürdürdük.
İL MÜFTÜSÜ AYDIN DÜZCE’DE YAPILACAK FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ
DARBELER KADINLARA EN ÇOK ZARAR VERDİ
Darbelerin en çok kadınları mağdur ettiğini belirten Keşir, laiklik ve çağdaşlık söylemleri altında kadınların en fazla zarar gördüğünü ifade etti. 16-17 yaşındaki kız çocuklarının ikna odalarında baskı görmesi ve 5. sınıfta başörtüsü nedeniyle Tıp Fakültesi’nden atılan bir öğrencinin durumu, hiçbir ideolojik mantıkla açılamaz.
Bu uygulamaları gerçekleştirenler, bugün üniversitelerde kız öğrenci oranını yüzde 52’ye çıkaran Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye kadın haklarından bahsedemezler. 28 Şubat sürecinde öğretmenlerin neredeyse %3’ü meslekten ihraç edildi. Öğretmenleri kapı önüne koyanlar, bugün kamu sektöründeki kadın istihdamını yüzde 49’a çıkaran Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti’ye kadın kazanımlarından asla bahsedemezler.
Türk kadınları, 1934 yılında Avrupa’daki homolojiklerinden çok önce seçme ve seçilme hakkını elde etti. 1935’te yapılan ilk seçimde Parlamento’ya giren kadın oranı %4,1 olarak belirlendi. Bu oran, 67 yıl boyunca AK Parti’nin 2002’de katıldığı seçimde dahi aşılmadı. %4,1 oranını 67 yıl içinde %5 bile yapamayanların, bugün TBMM’de kadın temsilini %20’ye çıkaran Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti’ye siyasi katılım konusunda hakları bulunmamaktadır.
MESLEKİ EĞİTİM DE 28 ŞUBAT’TAN ETKİLENDİ
28 Şubat’a, yalnızca kadın hakları açısından bakılmaması gerektiğini de vurgulayan Keşir, İmam Hatip Liseleri’nin önünü kapatmak amacıyla uygulanan ayrımcı sayı kısıtlamalarının meslek liselerine ve ara eleman (teknik) yetiştirmeye darbe vurduğunu aktardı. Bu durum, Türkiye’nin üretim ve büyüme süreçlerini de olumsuz etkiledi. 28 Şubat, tüm Türkiye’ye yönelik yapılmış bir darbedir. Günümüzde yaşanan ara eleman ve mesleki eğitim sorunları, o dönemde ekilen tohumların ürünüdür.
“HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK” DEDİK VE VESAYETİ TARİHE GÖMDÜK
Cumhurbaşkanımız 2001 yılında “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” dediğinde, biz buna yürekten inandık. Katsayı uygulamasını ve başörtü yasağını kaldırarak zincirdeki ilk halkayı kırdık. Tüm 81 ilde açtığımız üniversitelerle yüksek eğitim imkanlarını daha erişilebilir hale getirdik. Eskiden parlamentoda had bildirilen kadınların ülkesi olan
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.